Dags för en ny kreativ revolution?

 

För inte så längesedan upplevdes en inhousebyrå som den som gjorde det enkla, det snabba och det som inte var så viktigt. Det var de stora kampanjerna som räknades. Idag ser det annorlunda ut.I en studie från USA ser man att 56 % av ”National Advertisers” har egna inhousebyråer. 2008 var siffran 40 %. Vi tror Sverige följer i samma fotspår. Här har andelen företag som inte alls arbetar med externa byråer gått upp från 13 % till 27 % bara under det senaste året.

Det är uppenbart att Sverige följer efter. Och det är uppenbart att det är på ”insidan” det händer. Det är där man jobbar närmast konsumenterna. Det är där man kan kalibrera och utveckla budskap från dag till dag så att de blir mer effektiva. Och det är där sociala medier och digital marknadsföring utvecklas och förfinas eftersom man ser resultaten direkt, med utgångspunkt i den egna affären. Vi vet, för som frilansare har vi jobbat mycket med inhousebyråer. Och vi har lärt oss massor. Kanalerna finns redan hos kunderna. Likaså verktygen och viljan. Det som kanske ibland behöver förstärkas kan vara kulturen, självförtroendet och erfarenheten av att värdera idéer. Men det är en snöboll som rullar snabbt. Vi har hört från flera håll att inhousebyråer får allt fler ansökningar från kreatörer med imponerande CV:s.

Kan det vara en ny kreativ revolution på gång? Där kreativiteten flyttar in hos företagen och blir en naturlig del av affären? Där “inhouse” är en självklarhet och den ledande kommunikativa kraften – inte den svaga kusinen? Vi tror det. Och det är därför vi har startat Cogs. Eller ”kuggarna”, som vi säger på svenska. Med vår erfarenhet, vi har alla minst 15 års erfarenhet som seniora kreatörer och Creative Directors på olika byråer, plus en unik utbildning i ”gruppdynamik och ett coachande förhållningssätt för kreativa ledare", kuggar vi i befintliga kreativa organisationer och bidrar med… ja, vad tycker du?

Står du inför utmaningen att skapa ett team och göra dem till ett kreativt kraftfält som samarbetar och utvecklar varandra varje dag? Vill du ha hjälp att styra kreativiteten så att den inte bara blommar utan också gör nytta och löser specifika problem? Vill du ha hjälp att motivera andra? Vill du få inspiration och verktyg som du själv kan använda för att höja din och andras påhittighet och förmåga ta hand om idéer och utveckla dem? Vill du få nya ögon på det dagliga, för att kanske vässa och hitta nya oprövade vägar? (Oj, nu börjar listan bli lång.)

Slå en signal, maila eller messa, så berättar vi mer.